Фотоизложбата „Хора & хора” улавя интересни моменти от документалната и стрийт фотография

Фотоизложбата „Хора & хора” улавя интересни моменти от документалната и стрийт фотография

Дългоочакваната изложба „Хора & хора”, улавяща интересни моменти от документалната и стрийт фотография, ще бъде открита тази събота, 24-ти октомври от 18:00 ч.в АТЕЛИЕ „11:11” в Берковица.  Там ще ни посрещнат двамата автори – Деннис Тодоров от Монтана и Константин Костов от Берковица. От тях самите  ще научим повече за 32-те фотографии, представени в изложбата. По време на изложбата любителите на добрата фотография ще могат да се насладят на живо на музиката на Александър Логозаров – китара и Арнау Гарофе – тенор саксофон,които ще изпълнят джаз стандарти.

Mеста, състояния, ситуации 

Изложбата се състои от 32 снимки на хора от различни места, състояния, ситуации от ежедневието. Деннис и Константин са вдъхновени както от документалната и стрийт фотография, така и от по-личната – тази с любимите хора. Константин предпочита да снима познати лица и хора.

„Не мога да се пречупя да навляза в личното пространство на непознати”, обяснява той.„Снимал съм приятели и познати, които са ми позволили. Снимал съм ги най-безразборно и най-безобразно, с тяхно разрешение”, така обобщава избора си на модели Константин. За разлика от Константин, Деннис няма притеснения да снима и фотографски обекти на случаен принцип.

„Стремя се да хвана хора в ситуации, в които са вглъбени в нещо, което ги отделя от битието. Търся хора, които се спасяват от ежедневието и заобикалящата действителност с различни хобита, занимания и дейности. Част от снимките са резултат от това търсене. Другите просто изпъкват в средата, в която са. Опитвам се да спазвам и етика в снимането”, споделя Деннис. Единствените снимки, които излизат от тази рамката на случайни непознати, са снимка на близки хора. Това са тези на неговия син, а другата фотография е на съавтора на изложбата – Константин.

Авторите на изложбата се познават от 5 години, като Константин снима по-сериозно от около 2 години. Деннис пък има дългогодишен опит в заснемането и обработката на видеа. Въпреки различния професионален опит това, което ги обединява, е интересът към хората и техните особености и емоции. 

Фотография и музика

За музикалното оформление ще се погрижат музикантите Александър Логозаров и Арнау Гарофе. И двамата имат интересна музикална кариера, далеч надхвърляща границата на страна.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като Експерт Комуникации в редица екооорганизации. Вярва, че да се опазят природните ни богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а затова е необходимо общуване и по-ефективна комуникация с по-широк кръг от хора. Корените й все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. В Призни се надява да намери вдъхновение за промяна, надява се сайтът да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, техния дом, работно място, градината, гората и планината до нас.


Още новини