Фотоконкурс провокира нестандартни и оригинални гледни точки

Фотоконкурс провокира нестандартни и оригинални гледни точки

За поредна година Младежкият дом в Монтана организира фотоконкурс за любителска снимка.

Заглавието на конкурса е „Карантина на Фокус”. Провокирано е от въведеното извънредно положение в страната. Целта е да се стимулира креативността на деца и млади хора да покажат как прекарват времето си, поставени под домашна изолация, посочват организаторите. Идеята на фотоконкурса е участниците да покажат, че има много начини да останем позитивни и енергични, дори когато нормалният ни ритъм на живот е нарушен. Но идеята е и да се уловят абсолютно всички гледни точки, пречупени през обектива.

„Застанете зад фотообектива и се фокусирайте върху темата. Развихрете вашето въображение и уловете моментите – как се забавлявате, как поддържате своя дух, как организирате деня си и въобще всичко, което правите затворени в своите домове. Запечатайте ги в снимки и ни ги изпратете. Търсим комичното, забавното, романтичното, а защо не и драматичното. Накратко казано: живот под карантина или „Карантина на Фокус”, приканват от Младежкия дом.

Право на участие във фотоконкурса имат всички непрофесионалисти на възраст до 35 години. Всеки участник има право да се включи само с една дигитална снимка, изпратена по електронен път като прикачен файл във формат JPEG на e-mail: omd_fotokonkurs@abv.bg. Фотографите любители разполагат с повече от месец да подберат най-добрата снимка и да напишат интересна анотация към нея. Заедно със снимката се очаква да бъдат посочени още трите имена, възраст и телефон, e–mail за контакт с автора. Крайният срок за изпращане на снимките е 20 май 2020 г., като може да бъде удължен, уточняват организаторите. Професионално жури ще оцени и определи победителите, както и фотосите, които ще бъдат включени в изложба, организирана от Младежкия дом.

Ето някои от определящите критерии за оценка:

  • Оригиналност на идеята
  • Нестандартна гледна точка
  • Адекватна интерпретация на темата
  • Художествена стойност
  • Високо качество в техническо отношение.

Подробности и статута на фотоконкурса „Карантина на фокус” могат да се видят на сайта на Младежкия дом – в раздел Дейности, както и на страницата на Общински младежки дом във Facebook.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини