Хандбалистите от младежкия отбор на ХК Локомотив (Мездра) – есенни лидери в национална група „Б”

Хандбалистите от младежкия отбор на ХК Локомотив (Мездра) – есенни лидери в национална група „Б”

Приключи първият дял от шампионата по хандбал в национална група „Б” при младежите до 19 години (М19). В последния, трети турнир от есенния полусезон на първенството, който се проведе в Ловеч, М19 на ХК Локомотив (Мездра) записаха една победа и една загуба. Момчетата на треньора Евгени Йоловски се наложиха категорично с 32:16 (15:6) над своите връстници от Левски (Левски) и отстъпиха с 22:23 (13:14) пред Полюс – ТМ (Плевен).

В останалите срещи от кръга се получиха следните резултати: Осъм (Ловеч) – Полюс – ТМ (Плевен) 31:35 (14:20), Левски (Левски) – Осъм (Ловеч) 16:27 (6:18) и в Петрич: Беласица – Интер (Благоевград) 21:28 (11:13).

Начело в есенното класиране в групата е Локомотив (Мездра) с 8 точки и голова разлика 139:88 (+51) – актив, натрупан след 4 победи и 1 загуба. Със същия точков актив, но с по-лошо голово съотношение – 157:126 (+31), на второ място е Полюс-ТМ (Плевен), а на трета позиция, също с 8 точки, но с голова разлика 138:134 (+4), е Интер (Благоевград). Следват: Осъм (Ловеч) с 4 т., Беласица (Петрич) и Левски (Левски) с по 1 т.

Останалите три турнира от първенството в Национална група „Б”, които по програма са в началото на следващата година, ще се състоят в Благоевград, Ловеч и Българене.

За Държавния финал в тази възраст се класират заелите първо място в трите Национални групи + победителят в квалификационен турнир, в който ще вземат участие класиралите се на второ място в групите.

Паралелно във финалния турнир за разпределение на местата от пето до осмо ще участват загубилите квалификацията на заелите второ място в групите + заелите първите две места в квалификационен турнир между класиралите се на трето място в националните групи.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини