5 идеи за коледни подаръци с кауза от Северозапада

5 идеи за коледни подаръци с кауза от Северозапада

Времето да пазаруваме за Коледа е в разгара си, а мнозина от нас вече са поръчали коледни подаръци за любимите си хора.

Ако не сте го направили, в тази статия ще ви дадем няколко идеи за подаръци с кауза от или в полза на така любимия ни Северозапад. Българите харчим милиони за коледни подаръци и би било прекрасно ако поне малка част от хората решат да зарадват своите най-близки хора с такива с кауза.

Пожелаваме си един прекрасен ден опашките да не са пред големите вериги, а да бъдат виртуални и в сайтовете на смислените български каузи, които променят средата у нас.

Ето и нашата кратка селекция:

1) Нещо арт от Социално предприятие „Бъдин”

Купете нещо изработено от Социално предприятие „Бъдин” във Видин в платформата – целта и основните дейности на организацията са да осигурява работа на лица в неравностойно положение, да провежда занимания и арт ателиета за деца и много други прекрасни неща в крайдунавския град;

2) Ръчно изработени изделия от Brimkie

Brimkie във Враца – идеята на Brimkie е да предлага ръчно изработени изделия от рециклиран памук. Целта на създателката на бранда Цвети-Слава Асенова е да печели доволни клиенти, повече възможности за продажба, съответно и повече работа за дами в неравностойно положение, които имат ограничен достъп до пазара на труда и са от региона.

3) Корпоративен подарък, който помага на възрастни хора

Нещо и за корпоративната среда – корпоративен подарък с кауза от naturoffice. Фирмата комбинира усилия с фондация „Каритас”. Всяко закупуване на подарък с кауза от тях за служителите или фирмените партньори ще финансира благотворителната кампания „Домашни грижи за възрастни хора”, която помага на възрастни хора от областите в 14 села в България, сред които и такива в Северозапада.

4) Бабини плетки и други неща от „Резиденция баба”

Подарък от продуктите на „Резиденция баба” в darpazar.bg – „Резиденция баба” е една прекрасна инициатива, която вече години наред събира заедно младежи от града, които гостуват, учат и се помагат от възрастни хора в различни малки села в България, сред които и такива в Северозападна България. В подкрепа на каузата им можете да си закупите някое от техните изделия.

5) Играчки от ръцете на мама

Онлайн магазинът на „Оле-Мале” – това е един прекрасен онлайн магазин, в който можете да закупите играчки, които са изработени от майки на деца с увреждания в цялата страна. Сред тях има и такива в Северозапада, като това нито за момент не трябва да бъде водеща причина. Изработените неща са повече от прекрасни, а каузата наистина си струва.

Надяваме се в тях да припознаете кауза, която да ви привлече и да подкрепите като си купите коледните подаръци от нея.

А за финал ще завърша с откъса от любима българска песен:

Ако до всяко добро същество

застане поне още едно…

Ех, ще започне такъв живот,

че само си викам „дано”!

Ако се чудите защо е важно да подарим подарък с мисъл и смисъл, вижте нашия материал „Каква е връзката между коледните подаръци и патриотизма?

Относно автора

Добри Иванов


Още новини