Организират почистване на екопътека „Хайдушките водопади”

Организират почистване на екопътека „Хайдушките водопади”
Снимка: Йордан Йорданов

Доброволческа инициатива за облагородяване и почистване на района до и около Хайдушките водопади, организирана от сдружение „Заедно за Берковица”.

Инициативата включва:

  • почистване на боклуците около пътя до Хайдушките водопади;
  • почистване на боклуците от реката до Хайдушките водопади;
  • разчистване на клоните от реката до Хайдушките водопади (където е възможно това);
  • поставяне на хранилки за птици (според нашата възможност да закупим/изработим такива).

Сборен пункт: паркинг на завод „Мрамор” – 15-и май 09:00 ч.

Осигурени са ръкавици и чували. Инициативата ще бъде допълнена от почистване на лесопарк „Калето”, екопътека „Синия вир” и други знакови туристически обекти за град Берковица. Очаквайте още подробности и допълнения към инициативата.

Акцията ще се състои в почистване от битови и строителни отпадъци – по протежението на екопътеката и на самите водопади. Също така, ще бъдат почистени замърсени участъци в планинската река. В допълнение, ще бъдат поставени 15 хранилки за птици, а до края на месеца – дървени табелки с родолюбиви цитати.
С цел популяризиране на екопътеката, в бъдеще ще бъде заснето и рекламно туристическо видео, по подобие на предишни такива, създадени от „Заедно за Берковица”

Поканата е за всички любители на природата. Все по-често само се хората се възползват от природните дадености и красоти – нека този път дадем своята скромна лепта за тяхното опазване и развитие.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини