Симфониета – Враца с онлайн концерти всяка седмица

Симфониета – Враца с онлайн концерти всяка седмица

Почитателите на непреходната класическа музика у нас ще могат да продължат да изживеят магията и. Симфониета – Враца обяви, че всяка седмица ще излъчва онлайн избрани записи на произведения с обявен предварително ден и час.

Тази събота (11-и април) от 18:00 ч. на страницата на културната институция във Facebook  ще се насладим на концерт от цикъла “VIVA BEETHOVEN”.

Този концерт е в чест на 250-годишнината от рождението на един от най-влиятелните композитори за всички времена.

В програмата на концерта се откроява увертюрата „Кориолан” от Л. В. Бетовен с участието на Симфониета-Враца с диригент Малкълм Юен. Троен концерт за пиано, цигулка и виолончело от големия майстор на Виенската школа ще гледаме в изпълнение на Галина Койчева (цигулка), Даниела Дикова (пиано), Атанас Кръстев (виолончело) и Симфониета-Враца с диригент Константин Илиевски.

За първи път от врачанската симфониета ще излъчват в този формат, и споделят, че се надяват да продължат да радват публиката си с красотата на подбраните произведения.

Излъчванията на Симфониета – Враца са част от инициативата „Заедно в кризата – класическата музика на България онлайн” на музикалните културни институти в България.

Те се обединиха в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение. Ето част от посланието им:

„Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас!”

Цялата програма на излъчванията, по дни и часове, е налична във Facebook страниците на всички музикални институции в България, а ето и седмичният афиш.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини