Видинската банда Crimson Waves с кавър на „Всичко рязко светва“ от Мила Роберт, нов вокал и големи мечти

Видинската банда Crimson Waves с кавър на „Всичко рязко светва“ от Мила Роберт, нов вокал и големи мечти

Март е! Пак съм в Младежкия дом на Видин, който е толкова разпадащ се, че ми е трудно да повярвам как вирее талантът между олющените стени, капещия таван и мизерията. Март е! Месец, явно съдбовен за отношенията ми с момчетата от Crimson Waves. Преди година, точно когато животът ни драстично се промени поради пандемията, индиректно се запознах с част от настоящите членове на бандата пак на същото място. Crimson Waves съществува от 7 месеца, а първият път, когато срещнах читателите на Prizni.bg с тях беше през септември.

Едва ли съм си представяла тогава, че заглавието, което избрах за статията – „Рок история с отворен край“ ще е повече от актуално към моментната ситуация. Около Crimson Waves се случват много нови неща! Направиха първия си студиен запис – кавър на песента на Мила Робърт – „Всичко рязко светва“, заснеха клип към него, до броени дни пускат първите си тениски, подготвят се за няколко участия във Видин (и не само) и не на последно място – имат нов член!

Момчета, срещаме се 6 месеца след първото ви интервю за Призни! Обобщете какво се случи за този период?

Боян Боянов (китара): Гостувахме на няколко места. През октомври бяхме в The Hub, в Монтана, което лично на мен е любимото ми участие. След това бяхме поканени на фестивала, организиран от Младежкия дом във Враца – „Рок до края на света”. Пуснахме наши стикери, което за много хора не е значимо, но ние много се кефим, че виждаме как хората им се радват и ги ползват.

Огнян Габровски (барабани): Всъщност постоянно бяхме заети през тези 6 месеца. Продължавахме да свирим, да репетираме, въпреки че заведенията не работеха и нямаше конкретен лайф, за който да се готвим. Няма как да не споменем, че едно от най-важните събития за този период е, че имаме нов вокалист!

Да, може би преди да разкажем за кавъра, е хубаво да представим вашия нов вокал!

Борислав Павлов (вокал): Аз съм Борислав Павлов, родом от Видин, уча „Икономика” в УНСС. Чувствам се много добре в Crimson Waves и мисля, че нещата се движат в правилна посока. Не очаквах за краткия период, в който съм част от бандата да се случат толко много неща!

Как ти изглеждаше групата отстрани, преди да си част от нея?

Борислав Павлов (вокал): Аз се познавам с част от момчетата отпреди. Когато разбрах за лайфа им през лятото, си казах „yay”. Всъщност такива неща не се правят във Видин или поне не по такъв начин. Събитието беше мега. Вече след като ги гледах на врачанския фест, си казах: „ОK, те бачкат, а не е просто за забавление”.

Как избрахте парчето на Мила Роберт?

Огнян: Мила Робърт е артист, който аз следя от самото начало и много харесвам. Не само творчеството ѝ, но и връзката ѝ с феновете. Единодушно решихме да направим кавър на нейно парче и една вечер след като Борислав преслуша внимателно последния ѝ албум, просто ми написа „Правим „Всичко рязко светва“!

Записвате парчето в местно студио, а паралелно с него и видео. Как протече самият процес? Какъв екип стои зад проекта?

Иво Йоцов (бас): Антонина Лозанова снима и монтира видеото, за което сме и много благодарни. Александър от AV Music направи записа. Целият проект нямаше да е реалност без Едуард Тодоров, който ни помогна с финансирането! Като цяло от самото начало, като започнем от събирането на средства за барабани до сега, хората са изключително щедри към нас.

За 4 дена имате около 1300 гледания в YouTube? Очаквахте ли?

Огнян: Не! Ние се надявахме да има 100 ха-ха, а всъщност са над 1000. Вероятно се дължи и на това, че самата Мила Робърт сподели парчето, за което сме ѝ признателни. Оказа се, че много хора ни харесват и заради самите нас, споделят ни в социалните мрежи и постоянно ни пишат.

Няма как да пропуснем въпроса с авторското парче. Предполагам всички ви питат, но това най-очакваната стъпка за всеки артист.

Симон Стойков (китара): Всъщност имаме текст, имаме музика, просто трябва още работа.

Супер, значи на третото ни интервю ще си говорим за него! Рязко ли светва бъдещето?

Симон: Да, фразата от песента не е иронична в нашия случай! Нещата изглеждат обещаващи.

Гледайте „Всичко рязко светва”!

 

Относно автора

Белла Антова

Дете на Северозапада, което след една декада отсъствие от родния си край се завръща и от 2020 г. му се посвещава изцяло. Част е от „Sтетика“ - платформа за събития, благодарение на която се среща с изумителни същества. Вярва, че Видин е паралелна реалност и кани всеки да я опознае. Търси местни впечатляващи истории или просто преразказва ежедневието, защото е вълнуващо, колоритно и специфично.

Прочетете и другите материали на автора тук