Детска градина от Бяла Слатина се включи в кампанията за залесяване на Гората.бг

Детска градина от Бяла Слатина се включи в кампанията за залесяване на Гората.бг

За да живеем по-добре трябва да се отнасяме с отношение към природата и да възпитаваме децата в точно това. Мога да кажа, че ние като малки бяхме често водени сред природата, а по-късно и на кампании за залесяване. С удоволствие виждам, че тази тенденция продължава и в градове като Бяла Слатина с най-малките.

Община Бяла Слатина е споделила на сайта си, че в кампанията „Засаждаме бъдеще” на  gorata.bg са се включили деца от основната сграда на ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина. Те са получили 100 кофички, семена, почва и стикери за надписване на насажденията си. Ето какво споделиха участниците:

„Всички детски групи участваха с голям ентусиазъм и желание в засаждането на семена на дървета. Децата бяха запознати с тези растителни видове предварително и с етапите на тяхното развитие. Учителите по групи им разказаха, че всички заедно ще започнат със засаждането, разясниха и факторите, които оказват влияние върху развитието на дърветата – въздух, светлина, вода и грижи, които хората трябва да полагат за тях.

Във време на изсичане и унищожаване на дърветата, децата практически се убедиха, че трябва да се грижат и пазят всички растения, за да се избегне екологична катастрофа на планетата Земя. Кофичките бяха грижливо надписани по видове, поставени на подходящо място с уговорката, че нещата не свършват дотук. Всички заедно ще наблюдават покълването, поникването и развитието на дърветата, както и ще полагат необходимите грижи за тях.”

Ние си пожелаваме малчуганите да растат с любов към природата все така и все повече хора да следват техния пример!

Относно автора

Добри Иванов


Още новини