За селото в Северозапада в бъдеще време

За селото в Северозапада в бъдеще време

За третия ни Призни подкаст решихме да се спрем на една много емоционална за нас тема – българското село. Ще останем верни на себе и ще говорим с оптимизъм.  За това как да мислим селото в бъдеще време решихме да попитаме Янина Танева от „Резиденция Баба”. 

Янина е от хората, които трудно може да представим с няколко изречения. Тя е инициатор и участник в редица природозащитни каузи и инициативи, свързани със социално предприемачесто. Сега обаче  бихме искали да обърнем повече внимание върху сегашните и интереси и проекти, защото именно те са по-тясно свързани с нашата тема – селото в Северозапада. 

На виртуалните страници на „Призни” не веднъж сме разказвали за „Резиденция Баба” и  затова как резиденти от цялата  страна вдъхват  нов живот в селата от Северозапада. И все пак какво е „Резиденция Баба”, какво се случва при срещата на селото и града, на младите и старите и как се роди идеята за „Резиденция Баба” ще разберем от самата Янина.

Не пропускайте да чуете и първите два „Призни Подкаста” „За Началото и Края, погледнати откъм Северозапада” със Стоян Николов – Торлака. Вторият епизод ни отведе „Oт Видин до края на света и обратно с Филип и Соня.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като експерт по комуникациите в редица екоорганизации. Вярва, че за да се опазят природните богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а за това е необходимо по-ефективно общуване с по-широк кръг от хора. Корените ѝ все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. Надява се „Призни“ да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, от своите дом, градина и работно място, от гората и планината до тях.

Прочетете и другите материали на автора тук