С „Пътешествие из Средиземноморието“ продължават концертите под открито небе на Симфониета-Враца

С „Пътешествие из Средиземноморието“ продължават концертите под открито небе на Симфониета-Враца

Симфониета – Враца ще ни „пренесе” този четвъртък на екзотично „Пътешествие из Средиземноморието”, съобщиха организаторите. Грандиозното музикално пътешествие с популярни песни и мелодии от Средиземноморието ще се състои на 16-и юли в под откритото небе на Етнографския врачански комплекс. 

По време на концерта жителите и гостите на планинския град ще могат да се насладят  на популярни и обичани в цял свят италиански, френски, испански и гръцки песни, и разбира се сиртаки, в атрактивен аранжимент за оркестър. В него ще участват именити български певци и Симфониета – Враца с диригент Христо Павлов. Концертът ще е със специалното участие на сопраното Валентина Корчакова и тенорът Марио Николов. Заедно с именитите певци, на 16-ти юли ще имаме удоволствието да чуем и очарователния гръцкия тенор – Георгиос Филаделфевс. 

Звездите на българския музикален театър изпълниха до краен предел градската концертна зала през февруари с възхитителния концерт “That’s Amore”, който очарова врачанската публика и всички гости на събитието. 

Тримата певци се срещат за първи път в спектакъл на оперетата „Прилепът” от Йохан Щраус, където изпълняват главните роли на Розалинда, Айзенщан и Алфред. Професионалното им партньорство и уважение провокира създаването на интригуващи проекти, с които талантливите творци очароват първоначално софийската публика, а след това и различни български градове.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини