18-годишната Сияна Джелепска представя своя самостоятелна изложба

18-годишната Сияна Джелепска представя своя самостоятелна изложба

Сияна Джелепска откри първата си самостоятелна изложба в галерия „Кутловица”. 18-годишната художничка показва 30 от картините, които е рисувала през последните три години. Изобилстват пейзажите и натюрмортите, в които личат смелите опити на младата авторка в използването на маслената, акрилната и акварелната живопис и темпера.

Също така за първи път Сияна  показва рисунки в любимата и техника – батик. В изложбата намират място и цветните задачи, с които се подготвя, за да кандидаства архитектура. Бъдещите планове на 12-окласничката са да продължи своето образование в Италия.

Чрез изкуството Сияна изразява своята гледна точка. Картините и най-често избобразяват моменти от живота или от вътрешния й свят. Изкуството за нея не е просто занаят, а ежедневна терапия и потребност. Когато не рисува за изпити, момичето си почива отново с четка в ръка, рисувайки най-вече пейзажи.

През последните три години Сияна Джелепска взема активно участие в изложбите на Дружеството на художниците „Тенец” в Монтана. Тя ще се включи и в традиционната изложба на жени художнички, която се посвещава на 8-и март и ще бъде открита в навечерието на празника.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини