7 учители от „Заедно в час” преподават в Северозапада тази година

7 учители от „Заедно в час” преподават в Северозапада тази година
Снимка: Заедно в час

Седем учители от програма „Нов път в преподаването” на фондация „Заедно в час” ще преподават в областите Враца и Монтана през новата учебна година. Новите учители в региона са четирима, а още трима продължават във втората си година като учители. Всички те работят в 5 училища партньори на „Заедно в час” в област Враца (в Бяла Слатина, Козлодуй, Мездра, Михайлово и Софрониево) и едно училище в област Монтана (в Лехчево). В двете „Заедно в час” работи от 2016 г., като възпитаници на програмата също продължават да преподават в региона.

Учителите в двете области преподават по едни от най-търсените предмети – математика, английски език, информационни технологии и в начална степен. Заедно с новите учители в Северозапада още над 150 учители от програма „Нов път в преподаването” на „Заедно в час“ ще преподават през новата учебна година в 89 училища в цяла България. 86 са новите мотивирани учители, които влизат за първа година в класните стаи, а 71 продължават втората си година в училище.

Училища от областите Враца, Монтана и Видин участват и в другата програма на „Заедно в час” „Училища за пример”, която подкрепя цели училищни екипи.

Новите учители от „Заедно в час” са професионалисти с опит от различни сфери и са преминали през сериозен подбор от над 3000 кандидати. Сред тях има хора с педагогическо образование, така и инженери, архитекти, икономисти и наскоро завършили студенти от престижни специалности в България и чужбина. Те ще преподават на ученици от 1. до 12. клас по различни предмети, като най-голям е броят на учителите по най-търсените в момента предмети – математика, чужди езици и учители в начален етап на обучение.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини