Безплатни курсове по програмиране набират участници в Монтана

Безплатни курсове по програмиране набират участници в Монтана

Безплатни курсове по програмиране за младежи до 29 години започват в Монтана. Курсовете са предназначени за хора, които са безработни и не учат, нуждаят се от преквалификация, засегнати са от кризата и са социално уязвими поради бедност, увреждане, етническа принадлежност или друг признак.

Курсовете ще се провеждат от Дигитално общество Монтана – нова организация създадена от малка група ИТ специалисти, които искат да развиват дигитална индустрия в Монтана. В екипа има както местни хора от Монтана, така и хора от Враца софтуер общество с опит в изграждане на дигитални общности в малки населени места.

Кандидатстването е отворено до 31-ви март

Всеки кандидат-курсист може да избира между два от най-популярните и масово използвани програмни езици: JAVA и PHP. Не е нужно кандидатите да  имат предварителен опит. Курсът предоставя не само знания, но и възможност успешно завършилите го да направят и стаж в ИТ фирма. Kурсовете ще се провеждат присъствено ако ситуацията в страната позволява, но от екипа изявяват готовност да стартират и онлайн уроци при нужда.

Обучението ще се провежда от Емилиян Кадийски – програмист и основател на Враца софтуер общество. Учител по ИТ и дългогодишен практик в направление PHP и Красимир Тодоров – програмист и лектор от няколко години в направление JAVA. Засега екипът на Дигитално общество Монтана не предвижда ограничение в броя на участниците в курса. Лимитът за започване на курсовете е минимум двадесет души, сподели за Призни Емилия Иванова.

За да заявят интерес, кандидатите трябва да:

  1. Кандидатстват до 31-ви март на https://digitalmontana.bg/application/create/1
  2. Изберат направление
  3. Очакват организаторите да се свържат с тях

Повече информация, може да бъде намерена на https://digitalmontana.bg/train-devs и фейсбук страница на организаторите. За въпроси и запитвания, може да се свържете и на тел. +359 888 134 358.

Това обучение се провежда в рамките на проект „Посока професия”, изпълняван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Младежка безработица,  в рамките на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. В България проектът се изпълнява от Фондация „Работилница за граждански инициативи”. Доставчик на обучението е Вола Софтуер ООД.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.