Едноседмична кампания образова деца в Белоградчик по темата за пътната безопасност

Едноседмична кампания образова деца в Белоградчик по темата за пътната безопасност

В дните между 16-и и 22-ри септември Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания, целяща максималното намаляване на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Посланието и е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!”

По повод кампанията учителите от ДГ „Иглика” – Белорадчика, ще посветят седмицата на образователни дейности, свързани с правилата за движение и безопасност на пътя. Посредством методите на изобразителното и приложното изкуство, образователни игри и беседи, ще се затвърдят и разшитят знанията и уменията на децата относно правилата за движение и безопасност.

Ще се проведат и образователни беседи от страна на служителите на „Пътен контрол” към РУ – Белоградчик на децата и учениците, акцентирайки върху рисковете при преминаване през и пресичане на опасни зони, пешеходни пътеки, кръстовища и други.

В кампанията за пътна безопасност и осигуряването на спокойна и безопасна учебна година с беседи и активни образователни дейностви ще се включат също учители и ученици от НУ „Васил Левски” и СУ „Христо Ботев”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.