Голямо дарение на проф. Валентин Джонов зарадва видинчани

Голямо дарение на проф. Валентин Джонов зарадва видинчани

Във Видин пристигна ТИР с дарения, осигурени от живеещия в Швейцария видинчанин проф. Валентин Джонов със съдействието на общината. Тази година мъжът бе обявен за почетен гражданин на Видин, а благородният му жест далеч не е първият.

През последните две години с негова помощ са предоставени за нуждите на хора и институции над пет ТИР-а с мебели, машини, дрехи, медицински консумативи и пособия и други.

Част от сегашното дарение отново е за видинската болница „Света Петка”. Лечебното заведение се сдоби с 25 напълно механизирани реанимационни легла и дюшеци за тях; обзавеждане за болнични стаи – маси, болнични шкафове, столове; дезинфектанти; медицински консумативи – маски, ръкавици, спринцовки и други; специални чували за отпадъци за структурите за лечение на пациенти с коронавирус; две палатки за пациентите, изчакващи да излязат резултатите от направените им PCR тестове.

Дарението включва и над 200 кашона с дрехи, които ще са коледен подарък за жители на община Видин, нуждаещи се от подкрепа. Създава се необходимата организация за раздаване на пакетите. То ще започне от на 21-ви декември (вторник), край елхата на пл. „Бдинци”, от 16:30 до 17:30 ч.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини