Община Вършец с редица културни събития през тази година

Община Вършец с редица културни събития през тази година

Община Вършец ще зарадва жителите и гостите на града с богат културен календар праз настоящата година, като са предвидени събития, които да се случват както в града, така и в околните села.

Сред акцентите е 13-ото издание на Националния преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави, който ще се проведе на 7-и и 8-и май.

От 21-ви до 24-ти май ще се проведе Фестивалът на козето мляко, организиран от фондация „Нова култура“ със съдействието на Общината, в село Горна Бела речка. Фестивал на спомените “Goat Milk” е едно изключително интересно събитие с международно участие, което цели освен запазване на паметта и нейното преосмисляне и оживяване в нашия ден.

За 19-и и 20-и юни ще се проведе 8-ия Международен фолклорен фестивал „Пъстра огърлица”, на който участие ще вземат танцови състави от цял свят, които ще демонстрират своите национални традиции и костюми.

Най-мащабни са събитията за Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се провеждат през целия месец август. Началото се поставя с пленера по живопис – от края на юли до 4 август. Включени са още конни състезания по скачане с препятствия, много концерти и богата филмова програма.

Програмата включва и театрални постановки, фолклорни фестивали и събори в селата на общината и други събития от национален и местен характер.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.