Рали за майсторско управление на автомобили ще се проведе в Монтана

Рали за майсторско управление на автомобили ще се проведе в Монтана

Рали за майсторско управление на автомобил ще се проведе на 30-и юни (сряда) в Монтана. Състезанието се организира от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към община Монтана по повод 26-и юни – Световен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

В състезанието ще участват представители от институции в Монтана, както и желаещи граждани – мъже и жени, които ще водят интересна и оспорвана надпревара, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила.

Състезателите ще изпълнят два манша по трасето, което ще включва различни по трудност елементи. Всеки участник ще се състезава с личен автомобил и поема сам разходите за участието си в ралито. Автомобилите трябва да имат валидна застраховка „Гражданска отговорност” и всички необходими документи за движение по пътищата.

Ще се проведе демонстрация с алкоочила от шофьори и пешеходци, симулиращи възприятията на човек със съдържание от 1,5 промила алкохол в кръвта.

В програмата е планирано участието на модерен балет „Грация денс”, различни игри и забавления с музика. Съдия на ралито ще бъде Милчо Крумов. Всички участници в ралито ще получат награди, а класиралите се на първите три места в отделните класове – купи, грамоти и предметни награди.

Ралито ще бъде открито в 14:00 ч. на Пазара на колите. Всеки, който желае да се запише за участие може да се обади на тел. 0889 977909 – Диана Любенова до 29-и юни включително. До участие в състезанието се допускат водачи, притежаващи свидетелство за правоуправление.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини