СУ „Иван Вазов” – Вършец се включи в кампания против тормоза в училище

СУ „Иван Вазов” – Вършец се включи в кампания против тормоза в училище

Последната сряда на месец февруари се отбелязва като Международен ден на розовата фланелка в много учебни заведения по целия свят. От няколко години по традиция в СУ „Иван Вазов” – Вършец се организира кампания против тормоза в училище, напомняйки на всички, че на насилието можем и трябва да се противопоставяме, че трябва да сме единни и смели, че всеки човек е важен и да се потъпква достойнството му е непростимо.

Историята на празника е известна. Тя води началото си от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който е тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички, които дръзват да се включат, и се оказва, че са много.

През тази година учениците от СУ „Иван Вазов” – Вършец заложиха на розовото – цветът на надеждата. „Не” на агресията и „Да” за приятелството от учениците на Вършец – защото всеки човек е уникален, полезен, ценен и заслужава да бъде приет и обичан.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук