За пръв път Монтана е домакин на национално състезание по безопасност на движението

За пръв път Монтана е домакин на национално състезание по безопасност на движението

За първи път Монтана прие домакинство на националното състезание по безопасност на движението. Преди състезанието кметът на Монтана Златко Живков бе удостоен с почетен плакет на Съюза на българските автомобилисти и с диплом за принос в развитие на детското творчество на  Националния дворец на децата. Отличията му бяха връчени на откриването на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” от директора на Националния дворец на децата Татяна Досева и от представителя на СБА Слави Кръстев. Традиционното състезания се провежда за пръв път в Монтана в сградата на обединения детски комплекс „Ние, врабчетата”.

Домакинството се предава по право на предходния победител от викторината , в случая  отборът на VI СУ „Отец Паисий” от Монтана е през  2019 г. в  Смолян.

Тази година на финала участват пет отбора. Те са : Средно училище „Христо Ботев“ – гр. Сунгурларе – област Бургас;    Второ основно училище „Иван Вазов“ – гр. Вълчедръм – област Монтана;    Средно училище „Христо Ботев“ – гр. Септември, област Пазарджик;    Средно училище „Екзарх Антим I “ – гр. Казанлък, област Стара Загора;   Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, област Ямбол.

 

Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя” – Монтана 2021 г. е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. Тя се провежда с подкрепата на Министерство на вътрешните работи, Националния дворец на децата – град София, Съюза на българските автомобилисти,  Национално движение „ Младежта за безопасност на движението“, Българския червен кръст, Община Монтана.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини