Библиотека „Гео Милев” в Монтана отчете голям ръст на читателите онлайн

Библиотека „Гео Милев” в Монтана отчете голям ръст на читателите онлайн

Ако си мислите, че библиотеките като културни средища са загубили своята функция в XXI в., то много грешите. Едно доказателство за това е библиотека „Гео Милев” в Монтана, която може да се похвали с постижение – 38% ръст на читателите онлайн. За това съобщиха от общината на своя уеб сайт.

Разбира се, това не е нещо, което се е случило просто така. По време на дистанционното обучение екипът на библиотеката е влизал в различни ученически часове и са организирали множество представяния на книги онлайн. Всички тези комуникационни усилия са дали резултат и си личи, че от библиотека „Гео Милев” в Монтана са успели да вземат максимума от ограничителните мерки за посещение.

Междувременно стана ясно, че културната институция има и друг повод за гордост – през този месец библиотеката се е сдобила и с машина за дезинфекция на книги “Book Sterilizer SK-8000”, като закупуването и е финансирано от общината.

Стерилизаторът за книги има три UV-лампи, чрез които се осигурява ефективна защита срещу вируси, бактерии и паразити. В нея за 30 сек. могат да бъдат обработвани едновременно 6 книги. След процедурата те излизат не само по-чисти, но и допълнително ароматизирани с освежител.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини