Богата и разнообразна програма предлага фестивалът „Дунавски вълни” във Видин

Богата и разнообразна програма предлага фестивалът „Дунавски вълни” във Видин

Образователен концерт на Симфониета – Видин ще се проведе на любимото за малуганите място при фигурите с лисичките във Видин. Той е част от програмата за 11-ия фестивал на изкуствата „Дунавски вълни”, който ще се състои от 25-и до 30-и юли.

Оркестрантите ще представят детската музикална приказка от Петър Ступел „Магарешки работи” по текст на Марко Ганчев. Децата ще имат възможността да се запоснаят с инструментите, които ще по своеобразен начин ще пресъздадат в историята. Ще бъде организирана и викторина с награди, ще има много песни и възможност дасе рецитират стихотворения.

Във втората вечер на фестивала „Дунавски вълни” 26-и юли (вторник) ще се играе моноспектакълът „Чудомирщини”. На откритата сцена в крепостта „Баба Вида” всички желаещи ще могат да видят как осем разказа на популярния писател, хуморист, художник и краевед Димитър Чорбаджийски, известен под псевдонима Чудомир оживяват. Те ще бъдат представени от актьора Стефан Милов, който ще се превъплъти в различни герои с техните индивидуални характери, пречупени през погледа на съвременния млад човек.

На 27-и юли (август) от 11:00 до 18:00 ч. в пространството до БиблиоПощата в Крайдунавския парк ще бъде организирана интеративна изложба и куклена сценография за деца от 4- до 12-годишна възраст под надслов „Кукли, театър, деца”. От 11:10 ч. на откритата сцен на БиблиоПощата ще бъде представена японската приказка „Гон, малката лисица” от Ниими Нанкичи. От 11:40 ч. видинските деца ще имат възможност дасе включат в Ателие за изработка на кукли. Трета фестивална вечер също ще предложи уникално театрално реживяване. От 20:00 ч. на сцената в крепостта „Баба Вида” ще бъде представена постановката „Зарови ме в небето” по „Кървави разкази” на Александър Чакъров.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини