Дарение за деца в Белоградчик прерасна в благотворителна кампания

Дарение за деца в Белоградчик прерасна в благотворителна кампания

Понякога едно добро дело е отключващ фактор за още много такива. Подобно нещо се случи в Белоградчик съвсем скоро. Местният Център за обществена подкрепа получи дарение от книги и играчки за децата там от бизнесмен от София, предаде dnews.bg.

Центърът за обществена подкрепа в северозападната община функционира от скоро, все още няма обособен специален кът за най-малките посетители. Именно дарението е повод да се инициира благотворителна кампания за създаване на кът за игри и терапевтична работа. Ето какво споделят представители на социалната услуга:

„Получените играчки, книжки и настолни игри могат да дадат добро начало на едно детство или да подарят малко вдъхновение и въображение. Тъй като социалната услуга функционира от кратко време, обособяването на кът за игри за най-малките деца, посещаващи Центъра, ще допринесе за тяхната по-лесна адаптация и ще направи престоя им в услугата, изпълнен и с игри и забавления.”

Управителят на центъра Иванка Петрова е лицето за контакт по време на самата кампания. Всеки, който желае, може да направи дарение от книги, детски играчки и игри, подходящи за деца до 6-годишна възраст. Единственото изискване е дарените вещи да са здрави и чисти.

За повече информация и за дарения – тел.: 0887221700

Относно автора

Добри Иванов


Още новини