Изложба на пана с мартеници, изработени от деца, е подредена в сградата на община Мездра

Изложба на пана с мартеници, изработени от деца, е подредена в сградата на община Мездра

За втора поредна година Градска художествена галерия – Мездра организира изложба от пана, изработени от възпитаници на детски и учебни заведения в общината по случай Баба Марта.

В нея участват детските градини „Мир”, „Слънчице” (и филиалът в с. Дерманци), „Роза” (и филиалът в с. Моравица) , „Детелина”, „Звездичка” (с. Зверино и филиалът в с. Оселена), СУ „Иван Вазов”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ПГ „Алеко Константинов”.

Изложбата включва 12 пана, аранжирани върху коркова дъска с прикрепени към нея художествени елементи и изпълнени с различни приложни техники. Темата на инициативата е „Градината на Баба Марта”.

Изложбата е подредена във фоайето на партерния етаж и по стълбите в сградата на общуна Мездра и може да бъде разгледана всеки делничен ден до 22-ри март.

Междувременно по инициатива на отдел „Култура, спорт и туризъм” в община Мездра в навечерието на 1-ви март централната градска част и пешеходната алея на ул. „Александър Стамболийски” бяха украсени със символа на пролетния празник – мартеницата.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини