Как щеше да изглежда “Justice League” ако беше от Северозапада?

Как щеше да изглежда “Justice League” ако беше от Северозапада?

Тази седмица всички говорят за “Justice League: Snyder Cut” („Лигата на справедливостта”) и по-точно версията на режисьора Зак Снайдър, която излезе наскоро. Някои фенове са изключително доволни, други ” не чак толкова. Е, ние няма да говорим за Snyder Cut, при цялото ни уважение към режисьора и неговата работа, а ще говорим за Prizni cut или иначе казано – как щеше да изглежда “Justice League”, ако героите бяха в така обичания от нас Северозапад и как щяха да бъдат техните истории.

Северозападния еквивалент на супергероите

Batman (Батман) щеше да живее в пещерата „Леденика” и да е екскурзовод. Понякога мъжете му плащат, за да плаши жените им в тъмното. Слуша концертите безплатно, защото поддържа туристическата атракция. За зла участ понякога го бъркат с коминочистач и искат да се снимат с него.

Wonder Woman (Жената Чудо)  е наречена така, защото може да пие кило ракия без да си бърка крачката и след това да копа без да криви браздите. Легенда на местното ТКЗС (когато е съществувало) и известна с това, че има снимки с Цар Борис III и Тодор Живков.

The Flash (Светкавицата) живее в Монтана и има фирма за куриерски услуги за региона, която тотално е отвяла всяка конкуренция на големите играчи със своите бързи срокове на доставка.

Aquaman (Аквамен) е родом от Лом и изкарва парите си като се състезава с моторници (най-вече с румънци, които искат да го предизвикат). Понякога националният отбор по плуване на България идва на лагер при него и после заради добрите им резултати ги обвиняват, че вземат допинг. Той обича да плува нагоре по Дунав чак до Виена и до Черноморието за норматив. Рибарите понякога го наемат да им мята риби в кофите срещу някой лев и искат съвета му за рецепта за ломска саламура.

Cyborg (Киборг) е дошъл на бял свят в гараж в Бяла Слатина след като електрожен и компютър са били залети със сливова ракия и така се е създал уникален изкуствен интелект, който обича да слуша сръбско и е съградил свое тяло. Работи активно с „Враца софтуер общество” за развитие на местната IT екосистема.

Superman (Супермен) е активно ангажиран в строителния сектор, защото умее да замества цяла строителна бригада. Извикал е двама-трима пустиняци да му правят компания по обектите и с ледения си дъх изстудява бирата за обедната почивка.

Лигата на пустиняците

Името на формацията е Лигата на пустиняците. Батман решава да ги събере, защото докато тайно си почива на Белоградчишките скали вижда някакви извънземни, които се радват на пейзажа и обсъждат как да отмъкнат природната забележителност на своята планета с телепорт, защото си нямат такава. Той решава, че сам няма как да се справи и започва да издирва останалите членове, които да му помогнат. Отначало всички отказват, но след това Батман решава да направи чеверме и да ги покани, за да се появят. Там той им разкрива пъкления план на извънземните и предлага да бъдат спрени.

Докато членовете на Лигата на пустиняците обсъждат своя план, извънземните са започнали да правят телепортацията. За тяхно нещастие (и добър късмет на Лигата), група жители на Мездра са посетили обекта за уикенда. Те виждат технологията на извънземните и решават, че те ще монтират антени за 5G над Белоградчик. Следва як бой със собствената им техника, а горките чуждоземци се чудят защо им викат соросоиди, след като те очевидно са парадемони (расата на извънземните в “Justice League”). След като приключат с боя гражданите от Мездра продължават с разходката си и оставят потрошените извънземни, които вече горчиво съжаляват за своето решение и оставят лошо ревю в Tripadvisor.

Лигата на пустиняците тъкмо е измислила своя план и идва на място готова за действие, за да се справи със заплахата, но намира потрошената технология (и извънземни). Батман решава, че това е добър начин да покажат на света, че никой не трябва да се бъзика със Северозапада и праща пресинформация, но медийният интерес е нулев, тъй като хората вече знаят това, а в момента тече и предизборна кампания и няма свободно време за такива новини. Единствената медия, която отразява постижението е Prizni.bg.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.

Прочетете и другите материали на автора тук