Коледно-новогодишни концерти се задават в Монтана

Коледно-новогодишни концерти се задават в Монтана

С традиционен концерт Младежкият дом в Монтана ще приведства коледно-новогодишното настроение. Празничното събитие ще се проведе на 13-и декември (сряда) от 18:00 ч. в голямата зала на институцията. Входът е свободен.

В него ще участват самодейците от клуб по спортни танци „Астра“, танцова формация “Dance machine”,  представителен танцов ансамбъл „Младост“ и певческа група „Пъстренец Jr.“

Красота, талант, младост, танци и  песни ще са новогодишният подарък за всички, които обичат изкуството. Непосредствено преди концерта, гостите ще могат да разгледат и благотворителна изложба-базар. Пред входа на залата ще бъде обособен щанд, на който ще се предлагат коледни сувенири, картички, сурвачки и играчки. Те са изработени от възпитаниците на клуба по приложни изкуства „Дорос“.

Всеки, който желае, ще може да закупи от изделията на символични цени. Със събраната сума ще се подпомогне дейността на клуба, ръководен от художничката на Младежкия дом – Румяна Белчева.

Но празникът не свършва дотук. Духът на Коледа, който витае вече в празнично украсената сграда на Младежкия дом отново ще завладее зрителите на 20-и и 21-ви декември (сряда и четвъртък). Истинска фолклорна палитра ще ни представят танцьорите от ансамбъл „Младост”, ЦДГ №1 „Щастливо детство“ и 6. СУ „Отец Паисий“. В две последователни вечери те ще представят фолклорната продукция „Кристална Коледа“. И двата празнични коледни концерти ще започнат точно в 18:00 ч. в голямата зала на Младежкия дом в града.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук