Културен календар на Враца за седмицата 19-25.04

Културен календар на Враца за седмицата 19-25.04

Тази седмица можем да се насладим на богата палитра от културни събития във Враца за малки и големи.

На 20-и април (вторник) в Драматично-куклен театър Враца на камерна сцена се проведе една от новите постановки – „Отворена брачна двойка” от Дарио Фо и Франка Раме. Въпреки, че е събитието вече е минал го споменаваме, защото си струва да следите за бъдещи дати, на които можете да го видите.

На 22-ри април (четвъртък) ще се проведе „Оперна гала” – концерт на Симфониета Враца с диригент Момчил Томов. Той ще се проведе в салона на народно читалище „Развитие – 1869 г.” Солисти: Анджела Гелева, Ана-Мария Крайчева, Моника Зашева Нели Динева, Радинела Василева, Теодора Марчева, Андрея Мирчев и Никола Попов.

На 22-ри април (четвъртък) ще се проведе и  второто представление на премиерата на ДТ Враца – „Сирена и Виктория” от Александър Галин от режисьора Венцислав Асенов. Желаещите могат да е видят на камерната сцена на Драматично-куклен театър – Враца от 19:00 ч.

На 24-ти април (събота) най-малките жители и гости на града ще могат да се насладят на куклената постановка „Приключение на горската полянка”. Тя ще се проведе в 10:30 ч. в куклената зала на Драматично-куклен театър – Враца.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.