Културни събития във Враца за тази седмица (12.04-18.04)

Културни събития във Враца за тази седмица (12.04-18.04)

Враца отново ще зарадва всички граждани и гости на града с богата културна програма за малки и големи. Преобладават концертните изпълнения, но те са повече от интересни и могат да събудят интереса на всеки един човек. Ако до момента не сте посещавали културно събитие в областния град, то сега е време да го направите. Нека видим какво ни очаква:

  1. В понеделник (12-и април) беше открита ученическа изложба на рисунки и постери „Мечтател безумен, образ невъзможен”, посветена на 200 години от рождението на Г. С. Раковски в голямата зала на ХГ „Иван Фунев”.
  2. Във вторник (13-и април) от 19:00 ч. започва премиерата на новия спектакъл на ДТ Враца ще се състои във вторник на камерна сцена. Тя е със заглавие „Сирена и Виктория“ от Александър Галин.
  3. В сряда (14-и април) от 18:00 ч. врачани ще се насладят на концерт на Духовия оркестър към НЧ „Развитие” – Враца, диригент Бойчо Димов, който ще се проведе в салона на читалището. Същата вечер на камерна сцена врачанският театър ще представи пиесата „Извън контрол” от Рей Куни.
  4. В четвъртък (15-и април) в месеца на големите цигулари жителите и гостите на града ще могат да чуят испанският цигуларят Жоакин Пал Паломарес и пианистът Тодор Петров – пиано. Концертът на Симфониета – Враца и гостите започва в 19:00 ч. с диригент Христо Павлов.
  5. В събота (17-и април) от 10:30 ч. децата могат да се насладят на пиесата „Мечо Пух” в куклената зала на театъра.
Относно автора

Добри Иванов


Още новини