РУО Враца ще отбележи 7-и декември като Ден на младия учител

РУО Враца ще отбележи 7-и декември като Ден на младия учител

Регионалното управление на образованието – Враца обяви 7-и декември 2021 г. за Ден на младия учител. По този начин се цели да бъде показана подкрепа за младите хора, избрали благородната мисия учител.

По данни от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование в началото на учебната 2021/2022 година в училищата от област Враца работят 165 педагогически специалисти на възраст до 35 години, които имат до 3 години учителски стаж. Още 78 са младите учители в детските градини .

В писмо до директорите на образователните институции от област Враца Регионалното управление на образованието покани ръководствата на училища и детски градини, в които работят млади учители, преди обяд на 7-и декември, когато учителите са на работните си места, да изразят по подходящ начин своята подкрепа.

От 14:00 ч. на 7-и декември в залата на III етаж на РУО – Враца ще започне тържествено събитие с участието на ограничен брой учители, което ще се излъчва наживо във facebook групата „Регионално управление на образованието – Враца”.

С цел методическо подпомагане на младите учители сме подготвили документ с важни акценти от нормативната уредба. За приобщаването на младите колеги към учителската професия ще послужи „Малка книжка за младия учител” в електронен формат, съдържаща практически съвети и емоционални послания. Тези материали ще бъдат изпратени във всяко училище, в които работят млади учители.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.