Симфониета – Враца подарява онлайн концерт на Симфония №3 от Бетовен

Симфониета – Враца подарява онлайн концерт на Симфония №3 от Бетовен

Симфониета – Враца с един прекрасен подарък за коледните празници с онлайн концерт на прочутата Симфония №3 „Ероика“ от Лудвиг Ван Бетовен под диригентската палка на Малкълм Юен.

Първоначално Лудвиг ван Бетовен я озаглавява „Бонапард“ във възхвала на Наполеон и революционния дух, обземащ Европа. По-късно обаче авторът сам оттегля посвещението си, след като разбира, че Наполеон се е самопровъзгласил за император, като го променя с „Голяма героична симфония в памет на един велик човек”.

Симфониета – Враца подарява онлайн излъчването на почитателите си, които не успяха на присъстват поради пандемията на концерта, състоял се в градската концертна зала през октомври.

„В края на тази трудна за света 2020 г. пожелаваме безвъзвратното оттегляне на коронавируса и изолацията от нашия живот. На всички почитатели желаем здраве и много щастливи срещи с класическата музика през новата 2021 г.”, споделя директорът Христо Павлов.

Онлайн концертът от цикъла “Viva Beethoven” ще бъде излъчен на 26-и декември от 18:00 ч. в youtube канала на Симфониета – Враца, като линк към онлайн концерта ще бъде публикуван и на официалната и facebook страница.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини