Ученици от Северозапада могат да се включат в конкурса „Млад Иноватор”

Ученици от Северозапада могат да се включат в конкурса „Млад Иноватор”

Ние вярваме, че младите са бъдещето не само на Северозапада, но и на страната и с радост споделяме такива новини! Новото издание на „Млад Иноватор” 2020/2021 г. вече е отворено за кандидати. Това е национален конкурс за зелени иновативни идеи, които се реализират от ученици. Крайният срок за участие е 31.01.2021 г. До тази дата има повече от два месеца и половина, така че потенциалните участниците ще имат достатъчно време да изчистят своята идея преди да подадат кандидатура и да премерят сили с ученици от цяла България!

Идеи за по-добра среда на живот

Организатори на конкурса са инвестиционния фонд PostScriptum Ventures S.a.r.l., които се фокусират върху устойчиво развитие и иновации. Ето какво споделят те за себе си:

„Ние от PostScriptum Ventures смятаме, че светът се нуждае от млади, мислещи хора, които да допринесат за трансформацията към по-зелено и устойчиво бъдеще чрез креативни и иновативни идеи и практични решения.

Мисията на конкурса е да провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху реални и практични решения, които биха могли да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем.

Целта е да се даде възможност за по-нататъшна реализация на проектите, но и да отключи любопитството на участниците към устойчивото развитие като принцип на обединение на екологичното, социалното и икономическото.”

Самият конкурс е разделен в три направления:

Категория „Творчество” за ученици от 1-ви до 7-и клас

В нея учениците участват с рисунка и с кратко, но аргументирано описание на идеята си. То може да бъде писмено или под формата на кратко видео с продължителност до минута. В тази категория ще има 5-има победители;

Категория „Реализирай проект” за ученици от 8-и до 12-и клас.

В нея може да се участва екипно (от 2-ма до 5-ма души) или индивидуално. И в двата случая, участниците следва да представят своя оригинална проектна идея в контекста на конкурса, която искат да реализират. Ще се направи предварителна селекция на база на представянето на проектите с видео и/или описание, като ще бъдат избрани три екипа, които да презентират на финала своята идея;

Категория „Стани посланик”

Тя е за участници от всички възрастови групи, като цели креативен пост в социалните мрежи Facebook или Instagram. Ще бъдат избрани трите най-оригинални поста, като за тях са предвидени специални награди.

Пълна информация за регламента, наградите и регистрация за конкурса можете да намерите на сайта на конкурса.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини