Започна организацията на националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета”

Започна организацията на националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета”

Областна администрация – Враца стартира подготовката и организацията на най-мащабната и родолюбива инициатива в България – ежегодния национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица”.

Тази година се навършват 146 години от героичния подвиг на българския поет, революционер и национален герой Христо Ботев и неговите четници, и ние за 74-ти път ще се преклоним пред трагичната им и величествена саможертва, вървейки по техните стъпки от Козлодуйския бряг до историческия връх Околчица.

Всеки желаещ да се включи в похода и да извърви пътя на героите и славата, може да го направи, като изпрати заявка на електронна поща: obl-vr@vratsa.govеrnment.bg,  или на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация” № 1, Областна администрация – Враца.

Заявки за участие на ученически групи следва да се подадат в срок до 15.04.2022 г.,тъй като изхранването на учениците е за сметка на бюджета на Областна администрация – Враца, и е предмет на обществена поръчка.

За останалите групи и индивидуални участници срокът за заявки е до 30.04.2022 г. Регламентът за провеждането и заявките за участие може да изтеглите от тук.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини