Зооизложба на екзотични животни се провежда в Монтана

Зооизложба на екзотични животни се провежда в Монтана

Зооизложба с 44 различни вида екзотични животни може да бъде видява в Младежкия дом в Монтана до 24-ти май. Изложбата е интересна и подходяща за всички хора, които имат интерес към природата и животинските видове, а част от нея са различни видове гущери, отровни змии, паяци и други интересни видове.

Пред БНР – Видин, организаторът на изложбата д-р Красимир Христов сподели:

„Традиционно провеждаме такива изложби със земноводни влечуги, като променяме основно видовия състав на животните, които пристигат и които представяме. Сега ще бъдат представени малко повече видове от българската фауна, също няколко вида повече мамби, някои други видове гърмящи змии.

Целта е хората да се запознаят с една по-малко позната група от животни – групата на змиите… Има и други животни – варани и други видове гущери, има гекони, агами. Повечето от тези животни не са показвани на минали изложби, така че за любителите на екзотичните животни в Монтана ще е интересно да разгледат тези животни и да научат повече за тях. Смятаме, че от една страна ще е интересно, а от друга – полезно…”

Надяваме се ако темата е интересна за вас да посетите изложбата.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.

Прочетете и другите материали на автора тук