Лекоатлет от Мездра с покрит норматив за Европейското първенство в зала

Лекоатлет от Мездра с покрит норматив за Европейското първенство в зала

Още добри новини за спортните таланти на Северозапада! След като преди няколко дни писахме за успехите на Саня Петкова (родом от Видин), която беше избрана за млад спортист номер едно на България, то днес трябва да обърнем внимание към Мездра и един местен лекоатлет.

Митко Ценов (известен като най-добър роден атлет на средни разстояния) е успял да покрие норматива на 1500 м за участие на Европейското първенство за мъже и жени в зала, което ще се проведе в Полша в началото на месец март. Той е постигнал своето време на Националния шампионат за юноши и девойки под 20 г. на закрито, състоял се през почивните дни в столичната зала „Асикс Арена”. За добрата новина съобщиха от сайта на общината. Ето и какво още споделят те:

„27-годишният представител на СКЛА Митко Ценов Рънинг Тийм (Мездра) стартира извън класирането на 1500 м и пробяга дистанцията за 3:44.97 мин. Това е само с 11 стотни по-слабо от неговото лично постижение (PB) в тази дисциплина – 3:44.86 мин., регистрирано преди две години на международния турнир 4th Serbian Open Indoor Meeting в Белград. С този резултат Ценов заема 27-о място в европейската и в световната ранглисти на 1500 м при мъжете.

Четвърти в същата серия финишира Мирослав Спасов (Атлет – Мездра) с време 4:07.03 мин., а неговият съотборник Александър Василев записа 4:18.27 мин. в една от другите серии, отново извън класирането.”

Друг млад атлет записа две призови места – Мартин Балабанов взе злато и сребро при юношите старша възраст. Златото беше на 3000 м, с което той защити титлата си от миналата година, а среброто – на 1500 м.

Поздравяваме атлетите на Мездра и желаем още много успехи!

Относно автора

Добри Иванов


Още новини