Вижте музеите на Враца през очите на децата (видео)

Както винаги откриваме различни инициативи, които са реализирани в Северозапада и нямаме търпение да ги споделим с вас. Подобен е случаят на видеото за музеите на Враца, което открихме днес в YouTube. То е създадено като част от курс по видеозаснемане и монтаж, който е организиран от Регионална библиотека „Христо Ботев” и Open Vratsa.

Самото клипче е направено през март месец тази година и в него участват следните ученици:

  1. Божидара Цветанова, 16 г., ПЕГ „Йоан Екзарх”
  2. Никол Владимирова, 13 г. , СУ „Козма Тричков”
  3. Александър Нинов, 11 г., СУ „Христо Ботев”
  4. Елия Илиева, 10 г., НУ „Иванчо Младенов”
  5. Александър Банков, 14 г., ППМГ „Иван Ценов”
  6. Доника Кирова, 14г.,  ППМГ „Иван Ценов”
  7. Александра Цветкова, 12 г., СУ „Васил Кънчов”
  8. Николай Александров, 12 г., СУ „Козма Тричков”
  9. Симона Цолова, 16 г., ПГТР

Кадрите във видеото са на Open Vratsa и Симеон Керемидчиев, който заедно с Памела Велкова е бил водещ на събитието.

Във видеото е представена експозицията на местния регионален исторически музей и неговата богата колекция от артефакти, а всяко дете представя различните зали и по-интересните съкровища и исторически експонати. Отделете 10-ина минути от деня си, за да се запознаете с това кратко видео, което представя една от туристическите забележителности на града.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.

Прочетете и другите материали на автора тук