145 години Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“: традиция, образование, бъдеще

145 години Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“: традиция, образование, бъдеще

На 10-и май Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ отпразнува своята 145-годишнина в Драматичен театър „Драгомир Асенов“, град Монтана. Залата беше изпълнена с публика, очакваща с трепет поредния шедьовър на учениците и техните учители.

Преди началото на тържествената част гостите бяха посрещнати от директора на Първо ОУ Албена Иванова и заместник-директора Ирена Иванова.

Във фоайето групата по приложни изкуства на ръководителите Петър Маринков и Анжела Лазарова бяха подготвили прекрасни творби (да, творби са, защото са достойни за галерия), на които гостите имаха възможност да се полюбуват.

Първата вълна от емоции дойде още в началото с „огнен“ танц, представен от групата по акробатично и модерно танцово изкуство към Първо ОУ.

Със затаен дъх се възхищавахме на грацията и енергията на мажоретния състав, който изпълни сложно съчетание.

А когато започна театралната постановка, която ни върна във времето на хан Кубрат и ни преразказа събитията и легендата за завета към неговите синове, очите на всички се напълниха със сълзи.

Вълна след вълна от емоции ни поднесе всяко едно изпълнение. Историята на родната азбука и светите братя Кирил и Методий ни остави с чувство на благодарност, гордост и принадлежност.

Цирковото изкуство към Първо ОУ успя да остави публиката без дъх с впечатляващото си изпълнение.

Хореографията на Ина Лозанова и хорът на Асен Асенов си играеха с чувствата ни: ту ни караха да се усмихваме, ту ни караха да плачем от възхита.

Тържеството приключи с поздрав от всички участници, а публиката ги аплодира дълго и бурно.

Отне ни време да съберем емоциите си в думи и може би не бихме могли да го направим изобщо… на сцената видяхме не просто деца и техните учители. На сцената видяхме неизмеримо количество талант, отдаденост, трудолюбие, красота, история, грация. И само си повтаряхме „Ах, тези деца!“.

Не деца, а вселени!

Споделяме с вас още кадри от прекрасното събитие:

 

По материала работи: Елизабет Тончева

Снимки: Марта Костадинова

Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)

Прочетете и другите материали на автора тук