9-годишният Лъчезар Конецовски от Враца стана „Шампион на шампионите” по ментална аритметика в Дубай

9-годишният Лъчезар Конецовски от Враца стана „Шампион на шампионите” по ментална аритметика в Дубай

9-годишният Лъчезар Конецовски от Враца спечели олимпиадата по ментална аритметика в Дубай и стана „Шампион на шампионите”.

Състезанието се проведе на 11-и февруари, а страната ни бе представена от 12 възпитаници на SmartyKids, на възраст от 6 до 13 години. В рамките на 10 мин. всеки от участниците е решил 160 задачи в своята възрастова категория. Всички български участници се завърнаха с медали.

Следващото предизвикателство за Лъчезар е руската олимпиада, която ще с проведе онлайн за децата, които са извън Русия заради епидемиологичната обстановка.

Общо 12 български участници на възраст от 6 до 13 години, от градовете Варна, Враца, Дупница, Монтана и Гоце Делчев, се представиха в състезанието, завоювайки следните титли:

  • Титла „Шампион на шампионите” – Лъчезар Конецовски
  • Титла „Шампион” – Мартин Цанев, Мартин Боев, Ивайло Ангелов, Атанас Гемеджиев, Сияна Димитрова
  • Титла „Първи победител” (Първи подгласник) – Антон Стоилов, Мирослав Иванов
  • Титла „Втори победител” (Втори подгласник) – Костадин Сораджиев
  • Титла „Трети победител” (Трети подгласник) – Давид Доков, Маргарита Маргаритова и Дея Светлиева

В рамките на 10 минути всеки от участниците е решил 160 задачи в своята възрастова категория. След състезанието организаторите споделиха, че са впечатлени от нивото, демонстрирано от участниците в олимпиадата.

Останалите държави-участнички, с които българските деца влязоха в надпревара по скоростно смятане, включват: Холандия, Швеция, Румъния – представена също от възпитаници на школата SmartyKids, Южна Африка, Египет, Йемен, Мароко, Непал, ОАЕ, Узбекистан, Саудитска Арабия и Алжир.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини