Организират онлайн кръгла маса за дигитализацията на образованието в област Монтана

Организират онлайн кръгла маса за дигитализацията на образованието в област Монтана

Екипът на „Образование без раници” организира онлайн кръгла маса под надслов „Успешен учебен процес и реалностите на дигитализацията”, която ще се проведе на 19-и ноември от 17:30 до 20:00 ч. за учебни заведения от област Монтана.

Събитието е подходящо за:

  • Директори и администратори в сферата на училищното и предучилищното образование;
  • Учители с отговорности в сферата на дигитализацията в своята институция;
  • Представители на РУО;
  • Представители на общинските администрации и общинските съвети с ресор „Образование”.

За да се включите е нужно да попълните следната форма за регистрация. Всички, които са се регистрирали ще получат линк за включване в събитието.

Подобно събитие за областите Видин и Плевен се е провело на 17-и ноември. Двете онлайн кръгли маси са част от проект „Образование без раници: подкрепа за образование на световно ниво. Устойчиви местни партньорства, фондонабиране и организационно развитие”, финансиран от Фонд Активни граждани чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Програмата на събитието ще включва следните теми:

  • Практики за комбинирано обучение в условията на пандемия – по света и у нас, и как това променя образованието във всяко училище.
  • Как се справиха българските учители в извънредната ситуация – какво могат да научат от нас други държави и какво можем да подобрим в България. Резултати от мета-анализ на сдружение „Образование без раници”.
  • По-добро и по-лесно структуриране на образователния процес чрез технологиите – и каква подкрепа могат да получат учителите за това.
  • Характеристиките на иновативните училища.
  • Възможностите, които откриват безплатни образователни инструменти като предлаганите от МОН, тези на Google for Education или такива като Кан Академия.
  • Дискусия за предизвикателствата във Вашите институции и преглед на възможности за подкрепа и възможни решения.

Припомняме, че екипът на сдружение „Образование без раници” локализират на български език безплатната образователна платформа „Кан Академия” и помагат на цели училища да работят с нея и други безплатни образователни инструменти и ресурси.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.

Прочетете и другите материали на автора тук