Художници от Монтана организираха благотворителна изложба

Художници от Монтана организираха благотворителна изложба

Дружеството на художниците „Тенец” организира благотворителна изложба в подкрепа на лечението на 27-годишния Ивелин Ангелов Иванов от Чипровци с продажба на творби на свои членове.

Изложбата ще се състои в експозиционна зала „Кутловица” на бул. „Трети март” 64 и ще остане там в периода 13-28 септември. В нея са показани над 50 творби, сред които преобладават пейзажите.

За благотворителната кауза свои картини предоставиха Николай Пенков, Венелин Захариев, Дончо Планински, Господин Господинов, Ани Ванчов, Таня Василева, Лорета Велкова и Снежана Иванова. Цените на техните графики, живописни платна и декоративни пана варират от 20 до 300 лв.

Художниците разчитат, че творбите им ще открият своите почитатели. „Вярваме, че красотата ще спаси света и сме сигурни, че ще допринесем и за оздравяването на Ивелин благодарение на хора с добри сърца, които харесват изобразителното изкуство”, заяви Таня Василева от Дружеството на художниците „Тенец”.

Младежът страда от множествена склероза и му предстои лечение в Москва. Стойността на терапията възлиза на 45 000 евро. За да е ефикасна, тя не търпи отлагане. Сумата е непосилна за семейството на Ивелин. Историята му трогна художниците от Монтана и те се включват в кампанията за набиране на средства с благотворителна изложба.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук