Културен афиш за Враца (26-30 октомври)

Културен афиш за Враца (26-30 октомври)

Културният афиш за тази седмица във Враца предлага изложба и театрални постановки.

26-и октомври (вторник) от 19:00 ч. може да гледата най-новата постановка на врачанските театрали – „Двайсет хиляди страници” от Лукас Берфус. Спектакълът ще се играе на Голяма сцена.

28-и октомври (четвъртък) в 18:00 във фоайето на Младежкия дом се открива изложбата „Есенна импресия” на школата по рисуване „Дъга” към Младежки дом – Враца.

28-и октомври (четвъртък) от 19:00 ч. В  ви очаква концерт „Маестро гранде”. ХХХV Младежки музикален форум в Симфониета – Враца продължава с гостуването на младия и много успешен български виолончелист Атанас Кръстев, чиято творческата и преподавателска кариера се развива целеустремено с многобройни събития, майсторски класове и гастроли на десетки наши и международни сцени. Специален гост в концертната поредицата „Маестро Гранде” е диригентът Григор Паликаров, познат на публиката от успешните си гостувания на врачанска сцена. В програмата: Едуард Елгар – Концерт за виолончело и оркестър и Феликс Менделсон, Бартолди – Симфония №3 „Шотландска”. Билети на касата в билетен център „Гъбката: до хотел „Хемус”, тел. 0896718303 и 0899827060.

28-и октомври (четвъртък) от 19:00 ч. ще се играе спектакълът „Извън контрол” от Рей Куни. Той ще се играе в камерна зала на Драматично-куклен театър – Враца.

30-и октомври (събота) от 10:30 ч. децата могат да се забавляват с приключенията на „Макс катеричката” от Карл-Хайнрих Лаудаж. Пиесата ще се играе в куклената зала на Драматично-куклен театър – Враца.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук