АЕЦ „Козлодуй” с планове за велоалея в Козлодуй

АЕЦ „Козлодуй” с планове за велоалея в Козлодуй

От атомната електроцентрала АЕЦ „Козлодуй” са обявили инвестиционно намерение за проектиране и създаване на велоалея, която да бъде разположена на ведомствения път, който свързва централата с град Козлодуй, съобщават от „24 часа”. Целта е по този начин да се насърчи използването на велосипеди от част от персонала на централата.

Проектът за самата велоалея предвижда тя да е с дължина близо 4 км и да бъде еднопосочна, като ширината и ще достига до 1,5 м. Самата велоалея няма да бъде изградена допълнително, а ще се намали леко широчината на пътя като осевата линия ще бъде преместена. Ето какво споделят пред „24 часа” относно инвестиционното намерение:

„За сигурност между велосипедистите и автомобилното движение се предвижда маркировка с шумна релефна жълта маркировка тип термопластик и върху нея поставени алуминиеви кабъри тип „котешки очи” със светлоотразители от две страни, разположени на разстояние един от друг 10 м. Маркировката от другата страна на велосипедната лента се предвижда да бъде обозначена с термопластична жълта боя.”

Надяваме се идеята да бъде приета добре от гражданите на Козлодуй и работещите в електроцентралата и да постигне желаната цел, а именно създаване и развитие на култура за по-здравословен и екологичен начин на живот.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини