Археологически комплекс „Калето” – Мездра в кани на традиционните Дионисиеви празници

Археологически комплекс „Калето” – Мездра в кани на традиционните Дионисиеви празници

За осма поредна година в навечерието на Трифон Зарезан в археологически комплекс „Калето” в Мездра ще се проведат традиционните Дионисиеви празници. Отганизатори на събитието са община Мездра и археологически комплекс „Калето”, като с него те целят да популяризират античната и средновековна крепост като туристическа дестинация.

Дионисиевите празници тази година ще бъдат открити с артистична реконструкция „Огнесъздаденият Дионис“ с елементи от античен ритуал за отдаване на почит към старогръцкия бог на умиращата и възраждащата се природа, на виното, лозарството и веселието, пресъздаден т театрална група „ТЕМП” при Военен клуб – Враца с художествен ръководител и режисьор Георги Врабчев.

За финал на празничната програма танцьорите от ансамбъл „Мездра” към народно читалище „Просвета 1925” с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов ще изпълнят тематична танцова композиция, посветена на Трион Зарезан.

По традиция по време на събитието посетителите на комплекса ще имат възможност да се стоплят с греяно вино, осигурено от винарна „Типченица”.

Заповядайте на 11-и февруари от 17:30 ч. в Археологически комплекс „Калето” – Мездра. Събитието ще се проведе при спазването на всички наложени мерки.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини