Благотворителен концерт събра над 2300 лв. за благотворителна кауза

Благотворителен концерт събра над 2300 лв. за благотворителна кауза
Снимка: Община Мездра

Винаги обичаме когато местната общност се обединява за дадена кауза и постига добри резултати. Такъв е случаят с хората от село Ребърково в община Мездра, които са решили да организират благотворителен концерт, с който да наберат средства за ремонт на местния православен храм.

Събраната сума от събитието в размер малко над 2300 лв., като организатори на доброто дело са  Църковното настоятелство, Кметство Ребърково и Народно читалище „Просвета-1925”. Като част от програмата е имало и благотворителен базар. Отчетените средства не са достатъчно, но са добра стъпка към общата сума от 7500 лв., която е нужна за ремонт на храма. 

Част от жителите на селото са заявили, че ще се включат с доброволен труд, а местен дарител ще подмени остарялата дървена дограма на храма. Местните хора се надяват да започнат с ремонтите през август. 

Събирането на средства продължава и след проведения концерт. Всеки, който желае да дари пари или строителни материали за ремонта на църквата „Св. ап. Петър и Павел”, може да го направи като се свърже с кметския наместник на селото Петър Петков – тел. 0876 69 78 28, или с енорийския свещеник отец Пламен Кръстев – тел. 0877 261 660. 

Относно автора

Добри Иванов


Още новини