Богата концертна програма на Симфониета – Враца през февруари

Богата концертна програма на Симфониета – Враца през февруари

Винаги с удоволствие отразяваме чудесните концерти на врачанските симфоници. А през февруари те ни готвят истинска наслада! На 05.02 (петък) от 19:00 ч. ще бъде дадено началото на поредица от прекрасни концерти в залата на читалище „Развитие” във Враца. Организаторите предупреждават, че местата са ограничени заради мерките против COVID-19, като ще се следи за строгото спазване на всички правила за вход, дистанция и дезинфекция. Освен чудесните и талантливи музиканти, през февруари гости на Симфониета – Враца ще са и популярни имена от българската музика.

Ето я и програмата за месеца:

  • 5-и февруари от 19:00 ч. – концерт от цикъла „Viva Beethoven“ със солист цигуларката Рония Пуц (Германия) и диригент Иван Илиев. В програмата: Концерт за цигулка и оркестър от Л. В. Бетовен и премиера във Враца на Симфония №1 – Първата българска симфония от Никола Атанасов;
  • 12-и февруари от 19:00 – бутиков концерт на Маргарита Хранова и струнен ансамбъл към Симфониета – Враца.
  • 18-и февруари от 19:00 ч., отново в залата на Читалището, ще се състои концерт с прочути произведения на Г. Форе, П. И. Чайковски, Ж. Бизе в изпълнение на Симфониета – Враца.

Можете да закупите билети за всички концерти през февруари в залата на читалище „Развитие” са в продажба на касата на Градския билетен център, тел.: 0896 718 303 и 0899 827 060.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.