Четирима студенти получиха еднократни стипендии от община Монтана

Четирима студенти получиха еднократни стипендии от община Монтана

Четирима студенти в специалностите медицина и педагогика получиха еднократни стипендии в размер на 2500 лв. от община Монтана, като двама от тях вече подписаха договорите си.

Стипендиантите са:

  • Димитър Кирилов за втори път получава общинска стипендия. Той е VI курс в Медицински университет – Плевен, след като завърши се връща в Монтана.
  • Мариета Иванова е в I курс във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”, където учи българска филология и като втора специалност руски език.

Другите двама студенти, които общината ще подкрепи финансово тази година са Ана-Мария Ангелова (специалност педагогика и информационни технологии) и Мадлен Методиева (специалност медицина).

Стипендиите се раздават за четвърта поредна година на четирима студенти се в приоритетни за общината специалности. Условието е да имат успех над 4.50 и да не презаписват годината. Досега са подпомогнати общо 10-ма млади хора. След като се дипломират те трябва да работят минимум две години в здравно или учебно заведение на територията на община Монтана.

От сърце им пожелаваме да намерят мястото си именно в Монтана.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини