Читалището в село Крапчене вече разполага с нова входна врата и озвучителна уредба

Читалището в село Крапчене вече разполага с нова входна врата и озвучителна уредба

НЧ „Пробуда – 1928” в село Крапчене вече има нова входна врата и озвучителна уредба. Техниката е закупена по проект „Звучни, цветни празници”, с който ръководството на читалището е кандидатствало пред Фонда за местни инициативи на община Монтана.

„Радвам се да съм тук днес, където всички се събирате и се стараете да опазвате българската традиция и местния фолклор“, заяви на тържеството по повод приключването на проекта кметът Златко Живков. „Община Монтана и платформа „АГОРА“ създадоха този фонд преди няколко години, за да имат възможности активни общности като Вашата да осъществяват идеите си за развитие на културната самодейност. Тази година от фонда са финансирани седем проекта на пет селски читалища, пенсионерски клуб и фолклорен състав. Днес представяме завършен четвъртия от тях”, заключи той.

По-голяма част от средствата за проектите са осигурени от бюджета на община Монтана – 15 000 лв, като от АГОРА тази година са отпуснати 5000 лв.

От името на самодейците там благодарности изказаха кметът на селото Илияна Трайкова и секретарят на читалището Атанаска Луканова.

Под покрива на това читалище се събират заедно четири поколения – деца, младежи, жени и мъже за да изявяват своите таланти и празнуват заедно. Групите участват активно в регионални и национални събори и фестивали.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук