Дарителски фонд предоставя стипендии за талантливите деца на Мездра

Дарителски фонд предоставя стипендии за талантливите деца на Мездра

Стипендии за отлични ученици и студенти от Мездра с постижения в сферата на изкуствата или науките – това е каузата, с която стартира дарителският фонд „За Мездра”.

Дарителски фонд „За Мездра” бе учреден през октомври тази година с мисията да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото наследство на региона.

Инициатор за създаването на фонда е Фондация „Проект Северозапад”, която от пет години развива устойчиви услуги в региона чрез патронажна кухня за възрастни и самотни хора, трудотерапевтична работилница и други.

Първата дарителска кампания на фонд „За Мездра“ има за цел да осигури средства за:

  • 10 стипендии за отлични ученици от Мездра, с изявени постижения в областта на науката (10 месеца по 100 лв.)
  • 5 стипендии за ученици, изявени в областта на изкуствата (10 месеца по 100 лева)
  • 2 стипендии за студенти I курс с отличен успех (10 месеца по 500 лв.)

Средствата се набират от частни и корпоративни дарители.

Можете да подкрепите каузата по няколко начина: като изпратите текст DMS ZA MEZDRA на кратък номер 17 777, чрез онлайн дарение в Платформата.бг, чрез дарителските кутии, поставени в магазини в град Мездра, както с дарение директно по банковата сметка на фонда:

За Мездра
BG44UNCR70001524524222
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Дарителски фонд „За Мездра“ се управлява от Публичен съвет, в който участват авторитетни хора от общината, гарант за добросъвестното разпределяне на даренията.

В случай, че бъде набрана по-голяма от заложената сума, средствата ще бъдат разпределени на конкурс, след допълнително решение на Публичния съвет. В случай, че бъдат набрани по-малко от планираните средства, ще бъде намален броят и размерът на планираните стипендии.

Научете повече за дарителски фонд „За Мездра” на техния официален уебсайт.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини