Ден на краеведа и изложба очакват посетителите на литературния фестивал „Враца – книжен град“

Ден на краеведа и изложба очакват посетителите на литературния фестивал „Враца – книжен град“

Ден на краеведа и изложба, посветена на живота на първата Мис България Люба Йоцова, ще съберат на едно място пазителите на родовата памет от Врачанско, в навечерието на откриването на 5-ото издание на литературния фестивал „Враца – книжен град“. На 26-и и 27-и септември (вторник и сряда) Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца е подготвила богата програма за отбелязване на националния ден на краеведа.

На 26-и септември (вторник) от 10:00 до 14:00 ч. ще бъдат представени излезлите през годината краеведски книги, а от 15:00 до 17:00 ч. са планирани представяния дейността на краеведски клубове и сдружения. Събитията ще се проведат в отдел „Обща читалня“ на библиотеката.

На 27 септември (сряда) във фоайето на библиотеката ще бъде подредена изложба, посветена на първата Мис България Люба Йоцова. Документалната експозиция е и последната изложба на един от основателите и двигателите на Регионално краеведско дружество – Враца – Весела Пелова. Реализира се със съдействието на Държавен архив – Враца и Младежки дом – Враца.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук