Деца от Монтана се наредиха на челни позиции на международен фестивал за певчески таланти

Деца от Монтана се наредиха на челни позиции на международен фестивал за певчески таланти

Таланти от обединена школа по изкуствата „Добри Христов” с преподавател по вокал Марианна Цолова завоюваха поредни високи отличия.

Учениците Роксана Петрова, Мила Иванова и Николай Калинов се наредиха на челните позиции в онлайн изданието на международния фестивал “City of talents” 2021 – Румъния. Роксана спечели голямата награда Гранд При и първо място в раздел „Филмова музика”. Двете момичета получиха и покани за участие в 7-ото издание на Конкурса “Preparing stars festival” за предстоящата 2022 г.

На второ място се класира Николай, демонстрирайки вокалната си дарба в раздел „Роден език”. Мила спечели приза „Трофей”, като се отличи в музикалните направления „Чужд език” и „Мюзикъл”.

Възпитаниците на школата се състезаваха достойно с участници от над 20 държави, сред които Полша, Албания, Бахрейн, Ливан и САЩ. Диплом получи и тяхната преподавателка Марианна Цолова като член на международно жури за работата си и старанието, което отдава в подкрепа на изкуството, а също и грамота за отличен вокален педагог.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.