Добротворци от Зверино събраха средства в подкрепа на Детското отделение в МБАЛ – Мездра

Добротворци от Зверино събраха средства в подкрепа на Детското отделение в МБАЛ – Мездра

Приключи благотворителната акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ – Мездра, организирана по повод Международния ден без тютюнопушене от клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле” и от клуб „Творилница” при СУ „Св. Климент Охридски” – Зверино. Тя се проведе през периода 18 ноември – 30 декември 2021 г. в селата Зверино, Игнатица и Оселна.

За целта доброволците от двата клуба с ръководители Петя Илиева и Маринела Илиева подготвиха 16 кутии за дарения, които бяха поставени в хранителните магазини в трите села и в аптеката в Зверино.

С различни суми към дарителската инициатива се присъединиха множество хора с големи сърца от района на Искърското дефиле.

Под надзора на комисия от oбщинския съвет на БЧК – Мездра днес доброволците отвориха дарителските кутии и преброиха банкнотите и монетите в тях. Общата сума, събрана в благотворителната акция, е 350 лв.

Възпитаниците на зверинското школо поздравиха медиците и доброволците от БЧК с тематична музикална програма, подариха им ръчно изработени сурвачки и пожелаха на всички да намерят своята четирилистна детелина, която да им донесе здраве, късмет и щастие през 2022 г.

Миналата година по случай Деня без тютюнопушене доброволците от СУ „Св. Климент Охридски” организираха благотворителна акция в подкрепа на ковид отделението в МБАЛ – Мездра, а през 2018 г. и 2017 г. подкрепиха финансово лечението на малката Сияна Маньовска.

През 2017 г. те организираха и благотворителен концерт под наслов „Деца помагат на деца!”. От продажбата на билети и направените дарения по време на концерта бяха събирани повече от 1500 лв., с които беше закупена нова медицинска апаратура – инфузионна помпа и инхалатор, за интензивно лечение на малките пациенти в Детското отделение на МБАЛ – Мездра.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини