Доброволци почистиха големи количества боклуци от язовир Огоста край Монтана

Доброволци почистиха големи количества боклуци от язовир Огоста край Монтана
Снимка: wikipedia.org

Винаги сме се радвали активно на опазването на природата и заради това няма как да не ви споделим за резултатите от една смислна кауза, за която вече ви бяхме споменали. Язовир Огоста край Монтана е не само един от най-големите, но и един от най-мръсните в България. През месец май той беше включен в списъка на природозащитната организация „Грийнпийс България” за 37 язовира, които се нуждаят от почистване, като се стреми да помага с материали и оборудване за почистванията – и група доброволци решава да направи именно това.

Интересното е, че язовирът става все по-любимо място за риболов и почивка на много хора, но малцина са тези, които се включват в почистването на тонове боклуци – едва около 10-има доброволци. За тяхната акция предаде и bTV. Ето какво каза и пред тяхната камера Мирослав Асенов (един от доброволците в почистването):

„От сутринта сме събрали около 50 чувала, а има още 200-300. Минимум. Не трябва да се случва въобще такова нещо. Това всичко го изяждаме после в риба, във вода, навсякъде!”

Събраните боклуци ще бъдат закарани в регионалното депо за отпадъци край Монтана, а следващата акция за почистването е планувана през септември.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини